Films & Series

De 10 hardste mannen series die jij gezien moet hebben

Mannen series

Mannen zijn simpel als het op series aankomt. We houden van minimaal 2 of 3 goede vechtscenes per aflevering, een beetje naakt kan ook nooit kwaad en het liefst willen we dat een serie zo onvoorspelbaar mogelijk is. Het tegenovergestelde van de alles komt altijd maar goed ‘drama’ series waar onze vrouwtjes ons zo graag in willen betrekken. Eind goed al goed, daar houden wij mannen niet van. Hieronder daarom de 10 meest keiharde, bloed verspillende, onvoorspelbare series die jij gezien moet hebben.

10. Supernatural

Ben jij zo’n stoere man die niet wakker ligt van een horrorfilm meer of minder? Dan is Supernatural de serie voor jou! Deze serie zal zeker niet iedereen aanspreken omdat je open moet staan voor demonen, monsters en ander supernatuurlijk gespuis. Verder zou ik je deze serie ook zeker niet aanraden als je toch wel een beetje goedgelovig bent. Maar hé! Je bent een echte man en dan moet je dit soort dingen aankunnen. In Supernatural werken twee broers als een soort verdelgers, niet van ongedierte, maar van supernatuurlijke wezens. Elke aflevering bestaat uit een ander mysterie dat de boys moeten oplossen, maar daarnaast wordt er ook een verhaal gevolgd in de serie. Het is dus niet zo dat je zomaar in seizoen 5 ofzo kunt instappen. Tot nog toe zijn er 11 seizoenen, dus je bent wel een tijdje zoet voordat je bij bent. Absoluut geen serie dus die je samen met je vriendin wilt kijken, tenzij je de hele nacht met een huilende vriendin naast je in bed wilt liggen.

Supernatural trailer

9. Spartacus

Deze serie is inmiddels afgerond maar is het terugkijken zeker waard. Voor mannen die echt van keiharde actie, zwaard gevechten, veel bloed en veel seksscènes houden is dit een topserie. Vooral lekker op avonden dat je gewoon even op het bankie dom naar een serie wilt kijken zonder dat je al te veel hoeft na te denken.

Spartacus trailer

8. Vikings

Vikings valt een beetje in het straatje van Spartacus, maar is wel iets minder bloederig en heeft meer een verhaal in zich. Vikings is echt een rauwe serie en geeft heel goed de sfeer weer van hoe het er waarschijnlijk bij de Vikingen aan toeging. Keiharde mannen die alsmaar strijden met elkaar om te laten zien wie de sterkste is. Naast de mooie beelden is de serie ook historisch gezien erg nauwkeurig, iets wat je niet vaak ziet in films en series over het verleden. Je leert er dus ook nog wat van, mooi meegenomen!

Vikings trailer

7. Daredevil

Een superheldenserie kon natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Vroeger droomden we ervan om zelf een superheld te zijn en stiekem fantaseren we hier tijdens het kijken naar een superheldenfilm of serie nog steeds over. Ondanks de populariteit van superhelden, vooral de laatste tijd in films, was er tot voor kort nog niet een echt heel goede superheldenserie. Met de komst van Daredevil op Netflix is hier echter verandering in gekomen. Daredevil, een misschien iets minder bekende superheld, is een blinde man die omdat hij blind is geworden zijn andere zintuigen superieur heeft ontwikkeld. Hoe hij gebruik maakt van zijn zintuigen wordt in de serie heel vet uitgewerkt. De serie heeft een erg donkere en rauwe sfeer waar je van moet houden maar die erg goed is neergezet. Zonder enige twijfel een van de beste series op Netflix!

Daredevil trailer

6. Dexter

Dexter is een serie waar je even aan moeten wennen. Het is geen lekkere wegkijk serie zoals de meeste eerder genoemde series. Dit heeft met name te maken met het perspectief van de serie. Normaliter ben je gewend om diegene te volgen die moorden of misdaden oplossen. In Dexter volg je echter de seriemoordenaar zelf, die om het nog ingewikkelder te maken, zelf ook bij moordzaken werkt als forensisch onderzoeker en een expert is in bloedspatpatronen. Erg luguber allemaal. Dexter heeft als kleine jongen een gruwelijke moord meegemaakt op zijn moeder en is daardoor immuun geworden voor emoties. Dexter is geadopteerd door een politieagent (Harry) die hem vond op de plaats delict van de moord op Dexter zijn moeder. Harry komt er echter al snel achter dat Dexter niet goed hersteld van het trauma en een gevaar is voor iedereen door zijn moordneigingen. Daarom leert hij Dexter om een seriemoordenaar te worden, maar dan wel van andere moordenaars die hun straf zijn ontlopen. Zo doet hij alleen mensen wat aan die het verdienen. Hij komt deze moordenaars op het spoor dankzij zijn werk als forensisch expert.

Dexter trailer

5. True Detective

True detective is weer zo’n erg rauwe en donkere serie die je nekharen omhoog doen laten staan. Deze serie zit werkelijk volgepakt met gerenommeerde acteurs en het acteerwerk is dan ook van erg hoog niveau. Elk seizoen wordt er een waargebeurde zaak uit het verleden gevolgd. Het eerste seizoen volgt twee detectives in Louisiana die een seriemoordenaar proberen te pakken die zeer lugubere moorden pleegt. Het spannende en ook verbijsterende aan deze serie is dat je je er steeds van bewust bent dat alle dingen die getoond worden ook in werkelijkheid gebeurd zijn. Iets wat je je bijna niet kunt voorstellen. Bij True Detective moet je echter geen brute actiescènes verwachten. Het gaat echt over het oplossen van de zaak en er zijn veel dialogen. Hier moet je dus wel van houden en als je gewoon lekker een avondje een aflevering van een serie wilt wegkijken is True Detective niet de goede keuze. Maar als je is even lekker voor een erg goed gespeelde en meeslepende serie wilt gaan zitten dan moet je zeker is de eerste aflevering gaan kijken. Seizoen 2 van True Detective is net afgerond en maakte de hoge verwachtingen van het eerste seizoen meer dan waar. Zeker een serie om te blijven volgen dus.

True detective trailer

4. The Walking Dead

Veel mensen denken bij The Walking Dead direct aan zombies en identificeren dit met de vele horrorfilms en games in dit genre. Echter The Walking Dead is anders dan anders. Tuurlijk er lopen veel zombies rond in de serie en de serie is wel degelijk erg bloederig en soms wat op het macabere af. Er zullen mannen zijn die dit aanspreekt en je kunt ook niet ontkennen dat het toch best wel vet is als een zombie lekker in elkaar geramd wordt. Maar de serie gaat over veel meer dan zombies afknallen. Het laat het menselijk leven in zijn meest pure vorm zijn. De serie laat als geen ander zien hoe mensen zich gedragen wanneer ze acteren op basis van hun overlevingsinstinct, een oerinstinct dat de mens altijd gehad heeft maar dat in de huidige maatschappij nog zelden aangesproken wordt doordat we de aarde als mensheid domineren. Als de mensheid als ras zich zoals in The Walking Dead op het randje van de afgrond bevindt, ga je past echt zien hoe mensen in elkaar zitten. Dit wordt dan ook ontzettend goed uitgewerkt in The Walking Dead. Ieder personage gaat anders met de situatie om en dit verandert ook gedurende de serie. Zo kunnen de meest sociale en lieve mensen die altijd voor andere klaar staan ineens veranderen in complete monsters wanneer geliefden komen te overlijden. Hierdoor blijft de serie je boeien en neem je het op de koop toe dat het soms wel erg gewelddadig wordt in de serie, zelfs als je hier niet van houdt.

The Walking Dead trailer

3. Sons of Anarchy

Sons of Anarchy is hét voorbeeld van een echte mannenserie. Deze serie is keihard en is zeg maar niet iets wat je met het vrouwtje moet kijken. De serie gaat over de motorclub Sons of Anarchy die is gevestigd in het stadje Charming (bestaat niet echt). Zoals we wel gewend zijn van motorclubs houden de Sons of Anarchy ook wel van louche praktijken. Zo verdienen ze onder andere hun geld met wapenhandel en doen ze veel zaken met verschillende criminele organisaties. De banden met deze criminele organisaties en andere motorclubs staan vaak echter op gespannen voet en dit kan nog wel is uit de hand lopen. Zo zijn er vaak liquidaties over en weer en zit er veel geweld in de serie. Hoofdpersoon is Jax Teller die de ‘Vicepresident’ is van de motorclub. Zijn vader heeft de club opgericht maar is in 1993 overleden bij een ongeluk. Na zijn dood is de moeder van Jax getrouwd met Clay Morrow, die aan het hoofd staat van Sons of Anarchy. Vaak zijn er spanningen tussen Jax en Clay omdat Jax de verwachte toekomstig leider van de club is en Clay graag zijn macht wil behouden. Ook wil Jax naar een meer zuivere vorm van een motorclub toe, zonder geweld en misdaad terwijl Clay dit in stand houdt. Gemma, de moeder van Jax, speelt ook een erg belangrijke rol in de serie en is een sterk personage. Als je van ruige actie, stoere taal en scheurende motoren houdt dan is Sons of Anarchy de serie voor jou.

Sons of Anarchy trailer

2. Breaking Bad

Ondanks dat Breaking bad al is afgelopen noemen we deze hier toch omdat we vinden dat als je deze serie nog niet gezien hebt je al je series die je op dit moment volgt moet stilzetten om eerst Breaking Bad af te kijken. Zodra je Breaking Bad namelijk gezien hebt zal geen één andere serie meer hetzelfde zijn. Breaking Bad is zo anders dan iedere andere serie op heel veel verschillende manieren. Als je net begint met het kijken van series wil je vaak snelle afleveringen zien met veel actie en waarin veel gebeurt omdat je dit gewend bent van films. Het mooie van series ten op zichtte van films is echter dat de makers de tijd hebben om personages beter uit te werken waardoor je ze echt begint te leren kennen. Dit kan vervolgens nog verder getrokken worden door personages die zijn neergezet te laten veranderen, wat voor onvoorspelbaarheid zorgt. De makers van Breaking Bad zijn hier meesters in. Zonder te veel van de serie te verklappen ( je hebt er waarschijnlijk al veel over gehoord) willen we daarom ook benadrukken om de tijd te nemen voor deze serie. In het begin zul je heel erg moeten wennen en zul je sommige afleveringen saai vinden. Dit is het echter allemaal waard want naarmate de serie vordert levert je dit enorm veel plezier op. En het einde zal je versteld doen staan. Zonder veel meer over Breaking Bad te zeggen willen we ook je aandacht vragen voor een prequel van Breaking Bad, Better call Saul, dat nu loopt. Anders dan Breaking Bad maar wel in dezelfde stijl. Zeker ook het bekijken waard.

Breaking Bad trailer

1. Game of Thrones

Je moet wel onder een steen gelegen hebben om niet van Game of Thrones gehoord te hebben. GOT is op dit moment de meest bekeken serie wereldwijd en is zeer spraakmakend. GOT is dan ook echt anders dan elke andere serie en heeft alle elementen waar een (mannen) serie aan moet voldoen; Een ontzettend lekkere sfeer in een middeleeuwenachtig decor, veel bloedige scènes, heel veel naakt en seksscènes en veel, heel veel onverwachte plotwendingen. In GOT kan alles en dat is wat de serie zo ontzettend spannend en onvoorspelbaar maakt. Voor je het weet kan zomaar één van de hoofdpersonen compleet onverwacht doodgaan. Dit doet je vaak verbijsteren, echter elke keer staat er weer een ander personage op waardoor er geen leegte achterblijft. In GOT worden er erg veel verhaallijnen gevolgd en zijn er dan ook veel personages. Dit kan je in het begin het hoofd wat op hol brengen, want het is lastig om alle moeilijke namen direct te onthouden. Ook willen de makers je echt alle personages laten leren kennen. Dit vergt wat tijd, maar wordt meer dan uitbetaald later in de serie. Doordat je elk personage zo goed kent kunnen ze je juist doen verbijsteren door hun acties en ga je echt meeleven met de serie. Daarom is het telkens een enorme schok als één van je favo personages komt te overlijden. Het internet staat hier dan ook vaak de volgende dag bol van, iets waarvan je je moet afschermen als je nog moet beginnen met kijken. Als je dan ook maar iets van GOT op social media ziet, probeer dan direct door te scrollen want het zou zonde zijn van je kijkplezier. Verder zeggen we gewoon, ga lekker kijken en laat je meeslepen zoals de vele andere volgers van de serie.

Game of Thrones trailer


Comments 4

 1. Das Junge Meister

  Waar staat New Girl?

  Beantwoorden
  • Danny de Boer

   Die komt in het lijstje series die je moet kijken als je onder de plak zit, net zoals gossip girl en pretty little liars (niet dat wij hier geen ervaring mee hebben, uch uch).

   Beantwoorden
 2. Daniël

  Je bent Narcos vergeten

  Beantwoorden
  • Danny de Boer

   Narcos stond ook zeker op mijn lijstje. De eerlijkheid gebiedt mij echter te zeggen dat ik de eerste aflevering heb gekeken op Netflix en hem toen nog ff on hold heb gezet. Ik had op dat moment even niet de zin om aan Narcos te beginnen. Ik zal hem zeker snel weer gaan opstarten denk ik. Wat zijn jouw ervaringen? Vette serie?

   Beantwoorden

Antwoord