Gadgets & Musthaves

5 wannahave gadgets van het afgelopen jaar

Mannen cadeaus

De kerstdagen komen er weer aan en dat betekent dat er lijstjes opgesteld moeten gaan worden. Maar wat zet je hier nou op als je alles al hebt. Wij zijn voor jou op zoek gegaan naar de vetste gadgets van dit moment. En geloof me deze wil je hebben!

VIRTUAL REALITY BRIL

Dit klinkt als een ontzettend futuristisch en dure gadget dat op dit moment nog niet binnen je budget ligt. Niets is echter minder waar, tegenwoordig zijn er ontzettend veel simpele houders op de markt waar je je mobiel in kunt stoppen. In combinatie met de 3d videos die al veelal present zijn op Youtube is zo’n bril een goedkope variant op de virtual reality bril. Deze brillen zijn al te koop vanaf 10 euro. In dit geval zijn ze echter van karton en er zijn ook wat luxere varianten in de markt. In de praktijk zul je merken dat deze brillen een ontzettend leuke ervaring bieden waarvoor je geen honderden euro’s hoeft neer te leggen. Pas wel op terwijl je met je virtual reality bril aan het spelen bent. Doordat je niet weet waar je bent kun je nog wel is wat dingen omgooien. Alleen voor buitengebruik zullen we maar zeggen.

DRONE

Nog zo’n gevalletje alleen voor buiten gebruik is een Drone, de natte droom van iedere man. Drones zijn op dit moment de vernieuwing waar iedereen over praat. Drones zijn er al een tijdje maar worden nog niet grootschalig in de maatschapij ingezet. Veelal worden drones door particulieren gebruikt om mooie plaatjes vanuit de lucht te schieten (denk aan je topless zonnende buurvrouw). Ook worden ze al veel ingezet in oorlogsgebieden om doelwitten te bombarderen. Veel mensen zijn er mee bezig wat drones in de toekomst voor onze maatschapij gaan betekenen. Zien we straks duizenden drones boven ons hoofd zweven en worden we zo altijd in de gaten gehouden? We weten het nog even niet en voor nu is het gewoon een leuke gadget om te hebben.

HOVERBOARD

De laatste tijd zien we ontzettend veel filmpjes voorbij komen van mensen op een Hoverboard. Het Hoverboard is een soort afgeleide van de Segway alleen dan zonder raar stuur. Op het Hoverboard moet je met je voeten balanceren om te sturen. Een erg cool hebbeding natuurlijk en waar de Segway nooit echt doorgebroken is, wordt verwacht dat het Hoverboard wel echt kans van slagen heeft. Dit heeft met name te maken met de prijs. Waar je voor een Segway al snel 8000 euro moest neertikken, beginnen de Hoverboards al bij een kleine 300 euro.

GOPRO

De GoPro is natuurlijk al een tijdje op de markt maar blijft maar toenemen in populariteit. En dit is niet voor niks want video is de trend van het moment en steeds meer mensen gaan dingen filmen in plaats van alleen fotograferen. Vroeger werd videocamera nog wel door je vader op vakantie gebruikt, wat vaak resulteerde in uren van saaie beelden van de omgeving waar je was geweest die je nooit meer terugkeek. Hierdoor was de afgelopen jaren de populariteit van het maken van video’s op vakantie wat afgenomen. Dit is echter helemaal terug met de komst van de GoPro. Want zeg nou zelf wat is er nou vetter dan om al je riskante stunts vast te leggen op camera. De GoPro is ideaal te gebruiken tijdens je wintersport avonturen, of zet hem continue aan tijdens je backpackreis. De GoPro is gewoon de gadget die iedere man op reis moet hebben.

Smartwatch

De smartwatch kon natuurlijk niet ontbreken. Waar er verschillende smartwatches al eerder op de markt waren verschenen van onder andere Samsung kwam dit jaar dan de lang verwachte variant van Apple: de Apple Watch. Zoals we van Apple gewend zijn was de vormgeving erg mooi in tegenstelling tot de vele voorgangers van concurrenten. Dit is echter ook te zien aan het prijskaartje van de Apple Watch dat vrij fors is in vergelijking met andere smartwatches. Natuurlijk ben je goed bij de tijd als je er eentje draagt en zul je er vaak op aangekeken of naar gevraagd worden, maar of je daar aan functionaliteit al heel veel voor terug krijgt is de vraag. In de toekomst kunnen er zeker ontzettend interessante dingen verwacht worden van de slimme horloges op bijvoorbeeld het gebied van gezondheid. Echter in de huidige staat met vooral het beperkte aantal apps dat beschikbaar is, is de smartwatch nog vooral een gadget. Maar hé, wij mannen houden van gadgets.

.

.


Antwoord