MenAcademy

De meest charismatische man 2015

Academy Awards

Het nieuwe jaar staat voor de deur en dat betekent dat we zo aan het einde van het jaar nog één keertje terugkijken op 2015. Wij van Men Academy doen dat zo op onze eigen manier en vroegen ons daarom af welke mannen ons nou echt zijn opgevallen in het afgelopen jaar. Met andere woorden: wat was de meest charismatische man van 2015? Wij hebben alvast 4 genomineerden op een rijtje gezet die volgens ons de titel zouden kunnen verdienen. Jullie kunnen stemmen op jullie favoriet tot en met 31 december. Hierna zullen wij de balans opmaken en de winnaar zal de roemruchte Men Academy Award in ontvangst mogen nemen. Stem hieronder dus op je favoriet:

Tom Dumoulin

Johnny de Mol

Ali B

Max Verstappen

Tom Dumoulin liet ons dit jaar versteld staan met zijn prestaties op de fiets. Deze jonge held uit Maastricht zorgde met zijn charismatische glimlach en nuchtere houding voor een aanstekelijke verslaving aan het wielrennen deze zomer. Dit begon met de start van de Tour de France in Utrecht. Waar hij helaas na 3 etappes moest uitvallen. Nuchter dat hij is stapte Tom doodleuk weer snel op de fiets om in de Vuelta een paar weken later een wereldprestatie neer te zetten. Bijna werd hij de eerste Nederlandse grote ronde winnaar sinds jaren. Het mocht helaas niet zo zijn maar wat hebben we van hem genoten. Van zo’n man weet je, die gaat het maken, is het niet nu, dan zeker de komende jaren. In ieder geval heeft hij het charisma.

8%

Johnny de Mol, wie vindt hem nou niet leuk en welke man wil hem niet zijn. Een leven met veel geld, veel mooie vrouwen en leuke tv-programma’s maken. Johnny heeft het allemaal. Met zijn programma Syndroom wint hij dit jaar de Gouden Televizier ring en de Zilverster Telivizier ster man. Een terechte overwinning maar vooral zijn speech na het ophalen van de ring zorgt voor spektakel. Precies op het juiste moment weet hij de maatschappij aan te spreken na een heftig jaar vol emotie en strubbelingen in de samenleving, vooral wat betreft de vluchtelingenkwestie. Dankzij deze kleine speech was hij zo’n beetje de enige leider die opstond waar dat in de politiek totaal niet gebeurde. Daarom de nominatie voor meest charismatische man.

23%

Ali B is misschien een naam die je hier niet zou verwachten. Dit jaar weet hij echter een paar ontroerende dingen te doen die veel impact maken. In mei dit jaar zit hij bij De Wereld Draait waar hij een liedje zingt over zijn kinderen die ooit het nest gaan verlaten. Een gevoel dat iedere ouder kent en wat iedereen weet te ontroeren. En wij vinden dat een echte man moet kunnen huilen. Verder distantieert Ali B zich als moslim van de gruweldaden van IS en wordt hiermee de ‘knuffelmarrokaan’ van de samenleving. Naast Johnny de Mol misschien wel één van de weinige leiders die mensen kunnen volgen dit jaar. Ali B is dit jaar opgestaan als een charismatische man en daarom is de nominatie voor de Men Academy award 2015 meer dan verdiend.

23%

Max Verstappen is de jongste gegadigde in dit rijtje, 17 nog maar. Wat heeft Max van zich doen spreken dit jaar. Het was al een hele prestatie om een stoeltje te bemachtigen in de formule 1, maar hij heeft niet alleen meegereden, dat zeker niet. Hij heeft ons doen verbazen en misschien de hele formule 1 in zijn eentje weer spannend gemaakt om naar te kijken. Zijn inhaalacties waren onnavolgbaar en uit niks bleek dat hij ook maar enige druk voelde. Daarnaast trok hij zich van niemand iets aan, zelfs niet als er stalorders kwamen om zijn teamgenoot voor te laten gaan. Max zei gewoon keihard: “Nooo!”. Als je op je zeventiende al zoveel charisma laat zien dan word je een grote, dat is zeker! Voor nu is hij in de race om de Men Academy award 2015 te winnen.

46%

Antwoord