Vrouwen

Hoe overleef ik: een shoppende vrouw

vrouwen en winkelen

Je kent het wel: je loopt met je vriendin/partner door een winkel en van links naar rechts worden alle kledingstukken stuk voor stuk aangeraakt, bekekenen en bekritiseerd. Op zich geen probleem, ware het niet dat:

  1. Dit niet de eerste winkel is en ook niet de laatste zal zijn
  2. Jouw mening er blijkbaar toe doet, wat betekent dat jij sowieso moet meelopen
  3. Je zou zweren dat ze precies die schoenen al heeft!

Dames, even voor de duidelijkheid: wij mannen houden niet van shoppen. Wij houden van dingen kopen. In plaats van doelloos winkel in, winkel uit te lopen maken wij een strakke planning welke winkels we heen willen (en welke absoluut niet). Begrijp me niet verkeerd, we willen best met jullie mee de stad in, maar verwachten daar wel iets voor terug […vul beloning in…].

Omdat shoppen niet onder de categorie hobbies valt voor mannen, zullen we het liefst de shoptijd zo veel mogelijk willen beperken. Er zijn een paar dingen die wij mannen kunnen doen: helemaal onder het shoppen uit komen is vaak lastig, maar als je gebruik maakt van enkele strategieën kan je het aantal winkels drastisch naar beneden brengen.

Maak een plan

Laat de vrouw van te voren bepalen welke winkels ze niet wil missen. Zie het als mijlpalen: “de H&M gehad, dan hoeven we alleen nog de Mango en de ….”. Goed voor jouw humeur omdat je weet dat er een einde is. Probeer vervolgens zonder te pushen een streef-eindtijd te bepalen. Ik zeg streef, want vrouwen kleuren graag buiten de lijntjes als het om shoppen gaat. Houdt hier rekening mee en reserveer in je hoofd de streeftijd plus 1/2 uur.

Neem haar mee uit lunchen

Het gaat vrouwen niet zozeer om het shoppen zelf, als wel wat leuks met jou te doen buiten de deur (hierdoor valt gamen vaak af, helaas). Door tijdens het shoppen te gaan lunchen en daarna nog een bakkie te doen wordt de resterende shoptijd geminimaliseerd zonder dat de vrouw hier een probleem mee heeft. En geef nou toe: Het is toch veel lekkerder zitten in een chili stoel of bank dan op het krukje naast de paskamers van de H&M?

Bel je beste maat

De beste tip heb ik bewaard voor het laatst. Is het shopping seizoen begonnen en begint je vriendin al zenuwachtig folders door te bladeren: Bel een vriend! Heeft hij geen vriendin? Zorg dat jullie een afspraak plannen aan het einde van de stopmiddag zodat je een goed excuus hebt waarom de streef-eindtijd (zie hierboven) bindend is.

Heeft je maat een relatie? Jackpot! Vraag beiden mee te gaan en creëer een win-win situatie. Terwijl de dames de tijd van hun leven hebben met elkaar, kunnen jullie praten over de Champions League wedstrijd van gisteravond, die heerlijke whisky of natuurlijk over MenAcademy!

Dus mannen: shop, maar geniet met maten!

Volg MenAcademy met Bloglovin


Antwoord